Bloggposter

Måndag

Idag tänker jag och wilhelm bara ta det lungt. Vi skall gå på promenad och ha det bra. Men först nalkas det lunch för oss båda inan vi kan gå ut.

Annars för en tid sedan snubblade jag över ett par Asics skor på loppis, kan inte blivit så mycket använda av den som ägt dem tidigare. De är så bekväma och de passar bra för långa promenader med vagnen.

Nej, dags att aktivera oss om vi skall minst samla på oss de 10.000 stegen vi brukar ha som mål vid våra promenader!

 

 

19.01.2015 kl. 11:16

Julen kom och gick

Idag är det den sista December vilket betyder att Wilhelm blir fem månader! Vi har fått fira hans första jul tillsammans och nu blickar vi framåt för ett nytt år.

Wilhelm fick många och fina paket under julen, vi föräldrar fick också några paket. Men i vuxen ålder (och med fulla skåp på allt vad vi behöver och lite till) önskade vi oss nästan ingenting och kände att man hellre får satsa i Wilhelm. För gärna få paket med något vi önskat än tusen som jag inte har någon ide om var vi skall förvara dem.

Top-3 julklappar kan jag bjuda på (fast alla klappar var bra och fyllde sin funktion.Vissa skall jag dock spara och ta fram när jag önskar mig något nytt): Kånken-ryggsäck av Nina TACK IGEN! Måste nog erkänna att vi inte ägt en ordentlig ryggsäck innan *pinsamt* Hackman savonia biffknivar, tröttnade på besticken jag haft sedan jag flyttade hemifrån. Kostade på den tiden (hmm 2006) några euron och började nu lösa färg samt va allmänt sjabbiga. Så började i höst samla på oss de bestick vi dräglat länge över och som hörde till mina IF Kvarken skedar! Vantar, ja kan man tänka sig fick jag väldigt sköna och varma vantar. Passar perfekt när vi e ute med pulkan eller på promenad. Visade sig att mina gamla har hål i sig som jag brukar använda när det är kallt! Är annars en sådan person som helst använder läderhandskar men de passar nog inte i alla situvationer.

Annars då? Ja över jul åt vi mycket mat som vanligt, sov när man fick, umgicks och njöt av att pappan i huset var hemma många dagar.

 

31.12.2014 kl. 08:22

#bloggjulfest14

För två veckor sedan var jag en av gästerna på bloggjulfesten som hölls i Nykarleby vid Juthbacka herrgård. Kvällen var väldigt gemytlig och stämningen kändes som att alla hade det trevligt. Under kvällen bjöds det på program som tal, god mat, fotografering m.m.

Malena malenami lottade ut bland alla gäster fina små set med produkter från Cosmetique. Jag var en av dem som fick piffa upp mig själv med  produkter av märket The Organic Pharmacy.

Som sällskap hade jag min vän Nina, när vi började fundera över hemfärd. Kikade vi över havet med goodiebags och där framför mina fötter låg det en och skrek "Ta miiiiig", ja så då tog jag den hehe. Nånej inte riktigt så vilt gick det till .. Men mycket fint innehåll med produkter, godis och rabattkuponger fanns i påsen när jag försiktigt plockade upp innehållet. Tack till alla sponsorer!

Ett varmt tack till Janina, Maria, Annika, Josefina och Carola. Det var en fin och rolig kväll ni ordnat!

12.12.2014 kl. 11:41

Ville bara kika in

Jag vill bara kika in och säga hej. Jag vet att mina inlägg från bloggjulfesten lämnat och massor med annat. Men för tillfället prioriterar jag att lägga energin på annat. För jag har nämligen problem med mina handleder som blivit värre på senaste tid! Dagligen värker jag och mycket vardagliga och självklara saker är jobbigt, dock visar man kanske inte smärtan alltid och försöker kämpa för att kunna göra saker.

Men har hämtat ut stöd med skenor som förhoppningsvis skall göra det lättare för mig. Men medans jag väntar på att slippa till sjukhuset för att få en dom om vad och hur mitt tillstånd skall repareras. Så får jag lov att dra ner på ansträngande saker.

Så om någon kikar in här så vet ni varför det kan vara lite dött här. Men jag återkommer när jag vant mig med mina nya hjälpmedel!

Så länge önskar jag er en riktigt God Jul

08.12.2014 kl. 15:58

På äventyr till Sundom

Ikväll har jag besökt Malin's butik i Sundom tillsammans med några andra glada kvinnor. Vilket mysigt litet ställe hon har! Har ni inte besökt henne, rekomenderar jag varmt att ni åker dit eller kikar in på hennes webshop här.

Malin berättade om sina produkter, vad hon hade att erbjuda och vad hon tänker på. Hon berättade även om sina drömmar med sitt entreprenörskap och att hon hoppas få mer tid för sin kommande kokbok med fokus på glutenfritt! Sen bjöd hon också på goda smakprover och tips på hur man kunde använda produkterna som hon hade i sin butik..

Såklart kunde jag inte komma hem tomhänt, utan det blev en (hel)del produkter. Malin bjöd oss dessutom på -15% rabatt kvällen till ära!

Såklart när jag tänkte visa bilder från Malins butik bråkar överföringen från telefon, så jag kan för tillfället inte lägga in bilder. Men butiken var varmt välkomnande och mysig. Åk dit och se själva! Passa på nu inför julen och skaffa julklappar. Malin hade tagit in b.la. julkaffe och choklad fanns i alla former och smaker. 

Tack ännu en gång för att vi fick besöka din butik och du tog emot oss med ett leende :)

 

 

01.12.2014 kl. 21:32

Den som väntar på något gott..

Ja, ni får vänta lite till på mitt inlägg om bloggjulfesten. Kan iallafall meddela att det var roligt att åka iväg och klä upp sig samt träffa andra bloggare! :) Men nu just njuter jag bara över att det är hälj och vi har hemma pappan i huset. Dock är det Måndag igen imorgon och vardagen är åter igen här. 

30.11.2014 kl. 17:46

Spännande tider imorgon!

Imorgon är det äntligen dags för kvällen alla har väntat på! Ja, vad är det vi har väntat på..

Bloggarnas julfest såklart, wupiduu! Dags att tvätta av sig spyorna, lacka naglarna och äntligen få använda de nya kläderna som hänger på en galge fint i skrubben. Denna mamma ser så fram emot att få bara vara sig själv en kväll, bara jag Madelaine i egen hög person. Ibland behövs det,fast man är mamma ska man inte glömma bort sig själv :)

Spännande att se vem som döljer sig bakom skärmarna imorgon!

27.11.2014 kl. 21:36

Uppe med tuppen

Ja, kan ni tänka er. Jag lämnade uppe efter att sonen ätit "morgonmål 1". Jag är annars ingen överdriven morgon människa. Vanligtvis håller ja tummar och tår att vi somnar om och drar oss till halv nie-nie tiden. Har man riktigt tur kan klockan närma sig halv tio! Då är det LYX på hög nivå.

Fast jag skall inte klaga, vår son har alltid sovit bra emot många andra småbarn. Jag önskar att alla småbarnsföräldrar fick ha bra nätter, eftersom man själv vet hur trött man är om det blir något extra. Några enstaka nätter sedan han föddes har vi varit uppe några extra gånger någon natt (främst vid tillväxt perioder), men annars vanligtvis handlar det om att vi stiger upp en gång per natt och andra blir först mot morgon sidan vid halv sju tiden :) Sen har jag världens bästa pappa till mitt barn, för han tar alla nätter. Så jag är väldigt sällan den som matar då, det händer nog bara om vi kommer överens om att jag skall ta ett nattpass.

Så man borde nog aldrig klaga, men jag längtar tills dagen då Wilhelm sover hela natten. Så skönt det skall bli för oss alla, eftersom när han vaknar på natten. Är det bara för att han är hungrig, annars är han själv också jätte trött den tiden och kan själv börja sov igen mitt i matningen av trötthet.

Annars har jag äntligen hittat hur man lägger till att man får kommentera. Så lämna gärna ett spår någon, så jag vet att det funkar om jag nu har någon som läser. hehe! Svarar på kommentarer i egen blogg.

27.11.2014 kl. 07:11

Baksidan av att vara småbarnsförälder

Idag är en sådan dag när det varit dåligt från att vi steg upp. Wilhelm är inne i en fas, där han mest bara är frustrerad. Inget är bra, vad man än försöker! Som förälder blir man uppgiven, trött och ledsen. Jag kände mig svimfärdig när mannen kom hem, för jag hade bara hunnit/kunnat äta en halv portion lunch. Resten av måltiderna föll bort, för här bestämde lilla bossen idag.

Han däremot åt med god aptit, fick sina dagliga rutiner utförda och mådde bra förutom detdär humöret han har. Vad skall man göra och hur bär man sig åt? Hur länge håller denna utvecklingsfas (som vi antar det är av något slag) på? Hur maycket man än älskar det lilla vilda lejonet, så förstår jag inte vad mer man kan göra när han inte blir nöjd någon längre stund. Vart försvann min lilla glada pojke som sov bra på dagarna och höll låda resten av tiden? Tur är väl att han i alla fall sover gott om nätterna :)

Men jag hoppas det verkligen snart är över och att han blir sig själv igen snart. För jag är så dåsig i huvudet av att han frumbar av frustation hela dagarna.

H. Trött och slut mamma som inte orkar läsa om "det perfekta småbarnslivet" längre. Kan inte alla berätta sanningen istället, de dagar det faktiskt är dåligt!

 

24.11.2014 kl. 21:54

Malin's Foodie Living

För en tid sedan deltog jag i en tävling på Malins blogg. Denna gång hade ..

Jag inte turen med mig att vinna huvudpris. Men jag vann tröstpris, en liten goodiebag. Den var underbar och väldigt roligt att få urval på produkter från hennes butik :)

Laktritsen åt jag i ett nafs på två kvällar, den var så god! Chokladen har jag sparat och tänker hugga in på ikväll, den ser spännande ut och jag gillar goji bär väldigt mycket som den bland annat innehåller. Tepåsarna väntar jag med tills Nina kommer på besök och är sugen på en kopp. För dela med mig vill jag, inte kan jag vräka i mig hela vinsten själv (eller klart jag kan, men jag vill inte).

1.12 kommer jag att delta i något roligt som Malin ordnar i sin butik :) Mer om det i ett annat inlägg. Men åter igen, väldigt mycket tack för den fina vinsten och för allt du delar med dig i din blogg. Ser väldigt mycket framemot besöket vid din butik i Sundom.

22.11.2014 kl. 17:49

Välkommen till min blogg! Bakom denna blogg finns jag, Madelaine 24 år bosatt i Korsholm. Jag bor med min man som jag träffade vintern 2007. Hösten 2010 förlovade vi oss och nu fyra år senare gifte vi oss. Tillsammans har vi en son, Wilhelm som är född 07/2014. När jag inte är mammaledig jobbar jag som Närvårdare. Jag gillar loppis, samlar på främst gamla finska kaffeburkar och gillar att pyssla. Här får ni följa min vardag.

Jag svarar på kommentarer i egen blogg!